Dertien mensen zijn dinsdag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij matchfixing in het tennis. Ook in Nederland is Europol in actie gekomen in kader van het onderzoek. Het onderzoek wordt geleid door justitie in België. In totaal zijn er dinsdag 21 huiszoekingen verricht in de zaak. Ook in Duitsland, Frankrijk, Bulgarije, Slowakije en de Verenigde Staten kwam Europol in actie.

Volgens het federaal parket in België gaat het om een Belgisch-Armeense bende die wedstrijden in het Future- en Challenger-circuit illegaal beïnvloed heeft. Daarbij werd fysiek geweld niet geschuwd. Bendeleden gokten op de tenniswedstrijden, waarbij de winst volgens het OM hoog opliep. De Belgische Kansspelcommissie werd in 2015 getipt door wedkantoren over de bende die sinds 2014 actief zou zijn.
De opgepakte personen worden verdacht van matchfixing, corruptie, witwassen en lidmaatschap aan een criminele organisatie. De bende zou geweld en bedreigingen niet schuwen. Bij Future- Challenger-toernooien bedraagt het prijzengeld zo’n 5.000 tot 15.000 euro en zijn er doorgaans geen camera-opnames.

Share This