De winst van Frankrijk in de finale van het WK voetbal is in het hele land uitbundig gevierd. Wel braken er na afloop van de festiviteiten rellen uit op diverse plekken in het land.

Zo’n 90.000 mensen bekeken de finale tussen Frankrijk en Kroatië op een groot scherm naast de Eiffeltoren. Na afloop van de wedstrijd stroomde de Champs-Élysées vol met mensen die de winst op de wereldtitel wilden vieren. Persbureau Reuters schrijft dat er tussen de Place de la Concorde en de Arc de Triomphe ongeveer 250.000 mensen waren. Toen later op de avond een winkel op de Champs-Élysées werd geplunderd, sloeg de sfeer om. Relschoppers namen champagne en flessen wijn mee.

Volgens Franse media greep de oproerpolitie in met traangas. Ook zijn waterkanonnen ingezet. Tegen middernacht was een deel van de straat schoongeveegd. Ook in andere plaatsen was het zondag onrustig na de wedstrijd.
Frankrijk wist zondag voor de tweede keer de wereldtitel voetbal te veroveren. In de finale werd Kroatië met 4-2 verslagen.