Van 29 juni tot en met 1 juli zullen de vrolijke deuntjes door de binnenstad galmen. Op meerdere pleinen zullen duizenden bezoekers hun heupen weer losgooien en dat is precies wat de organisatie zo graag ziet. ,,Het is mooi om te zien dat bij veel liefhebbers de datum alweer ver van te voren in de agenda staat.” Nu kan Harold Warmelink dit vol trots zeggen, maar dat is wel eens anders geweest. Toen Dias Latinos enkele jaren geleden leek te verdwijnen, was de directeur van Flint één van de mensen die daar een stokje voor stak.

Met een grote lach spreekt Warmelink over het festival. ,,Vorig jaar hoopten wij op 60.000 bezoekers en dat werden er uiteindelijk 105.000. Als wij dit jaar weer hetzelfde aantal behalen zijn we meer dan tevreden. Aan alles hebben wij gedacht, alleen het weer hebben wij niet in de hand. Hopelijk laat de zon zich zien.”

De Zuid-Amerikaanse muziek is heel divers en de bezoekers krijgen dan ook alle muzieksoorten te horen. Drie dagen lang reuring in de binnenstad, het ideaalplaatje van Warmelink wordt weer werkelijkheid. Toch kon het ook dit jaar niet op subsidie van de gemeente rekenen en moest de organisatie het doen met ‘slechts’ 130.000 euro. ,,We willen richting de 150 en dan is er nog meer mogelijk.”

Dat is echter toekomstmuziek, want eerst moet er dit weekend genoten worden. ,,Als je de binnenstad in komt, moeten je heupen eigenlijk al gaan bewegen. De gezellige mensen, de vrolijke deuntjes en het lekkere eten; alle ingrediënten zullen aanwezig zijn voor een topweekend.”

 

Bron: destadamersfoort.nl

Share This