Veiligheid en Corona

Sinds ons land sinds half maart ‘op slot’ zit is in de beveiligingswereld ook voor een groot deel stil komen te staan. Denk aan al die geweldige festivals en evenementen, concerten die niet door zijn gegaan. Maar ook veel winkels, musea en kantoren zijn dicht. RWSE merkt hier dus ook de gevolgen van. Ons land maakte in de afgelopen periode een surrealistische indruk. Eigenlijk wist niemand wat hem overkwam. De medewerkers van RWSE zijn van begin af aan geïnformeerd over de maatregelen en de gevolgen van het Corona virus. Onze werkzaamheden zijn grotendeels stil komen te staan. Nu in mei er weer verschillende bedrijfstakken open mogen lijkt een taak voor de beveiligingswereld logisch.

Onze gastheer-beveiligers kunnen prima assisteren bij het in standhouden van de toegangs-regulering, routing, het ontvangen van gasten of klanten. Dit geeft de opdrachtgever de gelegenheid om optimaal voor zijn gasten te zorgen. We kunnen helpen om processen opnieuw in kaart te brengen of aan te scherpen. Daar waar de overheidsdiensten zoals politie en handhaving het op dit vlak niet aanwezig kunnen zijn voor veel bedrijven, zouden beveiligingsmedewerkers dit gat prima kunnen vullen. Zeker nu blijkt dat de Nederlandse bevolking behoefte heeft aan iets meer vrijheid. Niet voor niets wordt ook de beveiliging gezien als cruciale beroepsgroep voor ouders die hun kinderen naar de noodopvang kunnen brengen. Denk aan beveiligers die werken bij ziekenhuizen, zorg-instellingen etc.
Een ander probleem is dat alle evenementen voor deze zomer zijn afgelast. Hierdoor zijn niet alleen beveiligingsorganisaties stil komen te staan maar ook een hele beroepsgroep. De artiesten, geluid- en licht-bedrijven, podiabouwers en cateraars. Ook hier spelen zich allerlei veiligheids-issues af waardoor het bijzonder moeilijk is om iets te organiseren. Denk aan een voetbalwedstrijd waar bijvoorbeeld het stadion met 50% van de capaciteit mag worden gevuld. Hoe juich je voor een doelpunt, hoe haal je een broodje of hoe ga je naar het toilet?
Ook hier lijkt een rol weggelegd voor stewards en beveiliging, waar niemand die op dit moment weet hoe het precies zit.
Wel is duidelijk dat beveiligers onmisbaar zullen zijn in het verder opstarten van onze economie. We maken van de tijd gebruik om onze medewerkers verder (op afstand) op te leiden en in te instrueren voor de nieuwe manier van werken in een anderhalve-afstand-maatschappij. Zij staan er klaar voor om ook uw organisatie te ondersteunen in deze bijzondere tijd.
Ruud Wijkniet

Beveiligen kunstcollecties door RWSE.

Lees verder

RWSE

RWSE is een flexibele dienstverlener in algemene security en evenementenbeveiliging.

Contact

Anthoniuslaan 1-a
3341 GA Hendrik-Ido-Ambacht.

010-5036522
KvK: 60267135
Privacyverklaring

Share This